Rjukan lag - Valpetrening med Rjukan lag

Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


Valpetrening med Rjukan lag

Valp - Det er her det starter for de fleste

Rjukan lag har i lengre tid holdt samling for valper i Atrå. Så å si hver onsdag kl 1800 stiller Astri Hauge opp for å gi grunnleggende informasjon om vårt arbeid til valpeeierne. Valpene får god tid til å bli kjent med hverandre. De leker og tester grenser.

Valpene og eierne deres får også en innføring i søksarbeid. De får grunnleggende kunnskap om kontakttrening, lydighet, spor, overværsøk, apport. De fleste faller nok fra når valpen blir så stor at den skal videre i ”voksen-gruppen”, men det er alltid noen som blir ”smittet” av lysten til å bruke hunden til noe nyttig. For Rjukan lag er dette en viktig aktivitet, da det er her mye av grunnlaget for å skaffe nye medlemmer starter.

 Selvsagt tar vi også imot nye treningskammerater med voksne hunder, men de har som regel tenkt litt mer gjennom hvorfor de kommer på trening med oss. De vet ofte litt om hva de går til, og har en tanke om at de ønsker å bruke hunden til noe nyttig. De har blitt kjent med hunden sin, og sett at den kan bidra til noe positivt. Er det noe vi setter pris på så er det disse hundeeierne.

Tilbake til valpene. De løper fritt omkring, og alt er bare en lek. En fille som blir borte bak en busk. Et menneske som forsvinner ut i skogen. Alt som kan tenne nysgjerrigheten de fleste valper er født med blir bruk. Noe er skummelt, noe er bare kos og noe krever faktisk litt konsentrasjon. De fleste er nok ganske så trøtte etter en kveld i Atrå. Det som blir vektlagt er det positive. Valpen skal ha det gøy, eieren skal ha det gøy – og ikke minst – vi skal ha det gøy sammen. Det sosiale er vel noe av det viktigste i foreningen vår.

Vi håper det vil fortsette å komme valper på trening, og at noen finner treningen så meningsfull at de velger å fortsette med den.

Hilsen, Rena Aadalen

  Publisert 20 mai 2007, kl 08:57, endret 26 mai kl 11:11