Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss

 
 

Astri Hauge i gang med ny hund

 

Les om rednings-

hunden Thelma her

Det var en trist dag 26 oktober når redningshunden Thelma døde i.f.m komplikasjoner etter en  magedreining. Gleden er derfor stor, ikke bare for Astri, men også for laget når hun den 23 desember 2006 hentet seg en ny hund.

Denne gangen er det ikke en Flatcoated rettriver slik som Thelma, men en Ungarsk Pumi. Rasen Chera, Ungarsk Pumier relativt sjeldent i Norge, det er en liten men en kvikk rase. Som Themla er Chera ei tispe og i følge Astri er hun en nysgjerrig og livat krabat så lenge hun er våken. Som sånn for alle valper består den første tiden av å spise, leke, lære og sove. Selv om det blir mye soving bruker hunder tiden i våken tilstand til å utvikle seg og lære i rekord tempo. Hvis noen lurer så starter treningen for å bli redningshund den dagen hunden kommer i huset. Alt fra vanlig oppdragelse og tilpassning til de konkrete redningshundøvelsene er trening.

Om og når det evnt blir noen godkjenning med denne hunden får vi komme tilbake til, har Astri uttalt. Men laget vet at ordtaket om gamle sirkushester og lukten av sagmugg også gjelder her, vi blir ikke veldig overrasket dersom Astri stiller til en godkjenning med en hunderase vi ikke har hørt om har vært godkjent før om ca to år.

Laget gratulerer Astri med ny hund

 
    
  Publisert:010107 kl 1940