Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


 

Jordskjelvet i Bam i Iran 26 desember 2003


 

 

Jordskjelvet i Bam i Iran 26 desember 2003 tok minst 30 000 liv og minst like mange ble skadet. 

85% av alle bygninger i byen ble totalt ødelagt. All infrastruktur kollapset og mange av de som opprinnelig skulle hjelpe til ved katastrofer var døde. Iran sendte en forespørsel til FN om hjelp til å få reddet eventuelle overlevende som ennå lå i ruinene. FN henvendte seg til mange medlemsland, blant annet Norge. 

 

Her har vi en egen innsatsstyrke kalt NORSAR (Norvegian search and rescue team), for nettopp slike katastrofer.  Gruppa er sammensatt av hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder (NRH)   , redningsmannskap fra Oslo brann og redningsetat (OBRE) og medisinsk personell fra Norsk luftambulanse (NLA). En styrke på noen og 30 personer, ble alarmert og var klare for å dra fra Gardermoen 12 timer etter at alarmen gikk. Forsvaret stilte med et av deres Herkules fly,for å frakte mannskaper og 5,5 tonn med nødvendig utstyr nedover.

 

Astri Hauge m/Thelma fra Rjukan lag av Norske Redningshunder dro nedover for å bistå i aksjonen. Under kan du se bilder fra NORSAR når de var i fra Bam og hjalp til

Hjem Litt om oss Godkjente ekvipasjer Terminliste Fotoalbum Aktuell info Linker Gjestebok