Rjukan lag - Trening i Atrå

Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


Trening i Atrå 28 juni 2007

 

For å få frem en redningshund må det mye trening som må til. Rjukan lag her ukentlige fellestreninger som inngår i hva man må påregne å trene for å komme til mål med en godkjenning. Under får man et leserinnlegg fra et av lagets medlemmer, Rena Aadalen;

Nok en torsdag samlet 7 av lagets medlemmer seg i Atrå for å trene. Siden Hilde Sommer hadde med Balto også, ble det 8 ekvipasjer som skulle trene. Med så mange på trening blir det travelt, men det er jo bare hyggelig at det er så mange som ønsker å trene. Denne torsdagen hadde vi med et nytt medlem. Tove Bryn med Riesenschnauzer Steffi på 4,5 mnd. Steffi fikk prøve seg på spor, og hun viste gode takter i sporet. Og belønningen i form av en tauknute falt i smak. Det var lagt ut flere spor, for både hundene Nana (Hilde Sommer), Tinn (Marit Hernes) og Fame (Rena Aadalen) skulle prøve seg på det.

Mens vi ventet på at sporene skulle bli gamle nok, prøvde vi noen søk. Balto (Kjell Tore Aasen) og Chera (Astri Hauge) skulle prøve overvær, og rett ut i belønning. Det gikk bra for begge, selv om Balto nok har litt å gå på når det gjelder figurantinteresse. De fikk påvirkning først, men gikk like bra uten påvirkning etterpå. Fame skulle søke "langt ut og rett ut". Hun fikk også påvirkning først, men klarte seg bra uten på de neste slagene. Zombro (Anita Staver) og Vesla skulle ha "sosialisering". Her er det opptrening av figurantinteresse som er den store utfordringen, men begge liker godbitene og litt kos og klapp, så med litt erfaring går nok det bra.

Tinn hadde fått to korte spor, og brukte det første til å få ut litt energi. Det andre gikk bra, og jeg må si Marit har gjort en kjempejobb med å få den turboen til å lande. Nana skulle prøve på krysset spor for første gang (som vi har hatt kontroll på). Det gikk kjempebra, og det er godt at hun er på vei tilbake til gamle takter.Fame gikk sitt spor, som krysset med Nana sitt. Her hadde Hilde gjort en god jobb som sporlegger, og det ble en utfordring å følge. Vi kom i mål og hadde gått over bare en gjenstand.

Som avslutning på kvelden fikk Steffi prøve seg på et spor igjen. Litt kortere denne gangen, og da var det nok lettere å holde på konsentrasjonen. Alt i alt en vellykket treningskveld.

Se flere bilder fra treningsøkten ved å klikke på bilde under
Trening 28 juni 2007

 
Rena

Publisert 1 juli 2007 kl 19:00