Rjukan lag -

Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


Demo for politiet på Songa

     

Også i år ble vi bedt om å holde demonstrasjon med redningshund, for poltihøyskolestudenter i Telemark. De hadde vinterkurs på Songa.

 

I år som i fjor prøvde jeg å få med både ettersøkingshund og lavinehund. Det er vanskelig for Hundeførere å få fri fra jobb midt i uka, så det lykkes ikke å få med godkjent lavinehund denne gangen heller. Men Maryan stilte med Emmi, og den ekvipasjen har jo så mye rutine etter hvert at det spiller ingen rolle om det er barmark eller snø. Emmi finner figurantene enten de er oppå eller under snøen.

 

Jeg holdt først en liten presentasjon av NRH, og så la vi opp et søk for Emmi og Maryan. Da hadde vi en åpen fig. bak en stein, en skjult i en snøgrop og en nedgravd med snø over. Ingen problemer, Emmi fant dem alle, og var som vanlig lykkelig for å få kongen sin.
Jeg fikk en liten treningsøkt med Chera også, på nedgravd figurant, og det fungerte også bra . Var nok noen som så litt tvilende ut før vi startet. Trodde vel ikke at den lille ulldotten kunne brukes til lavinesøk. Men pipen fikk en annen lyd etterpå!
 
Vi avsluttet dagen med demonstrasjon av søk fra snøscooter, med Emmi og Maryan. Også dette svært vellykket.
Vi gjorde vårt for at politistudentene skulle bli overbevist om at Redningshunder er en verdifull ressurs, og som er tilgjengelig og billig!!
 
Været var på vår side denne dagen, og både vi og studentene koste oss i solen, med bål og pølsesteking. Litt spørsmål å svare på ble det også etter hvert.
 
Vi har fått positive tilbakemeldinger, og invitasjon til neste års samling for politistudenter i Telemark.
 
Hilsen Astri
 
 
 
.
 

 

Publisert 09. april 2008 kl. 22.35