Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


 Kurs i kart og kompass

Vi møtte opp på Røde Kors huset. "Vi" er Kathe Angen, Heidi Gollner, Inger Meland, Anita Riggenholt og Rena Aadalen. 5 personer med ulik erfaring med kart og kompass. Finn Arild Bystrøm var godt forberedt som kursleder, og guidet oss gjennom kartets mysterier. 

Vi startet med teori om kartets oppbygging, tett fulgt av hvordan vi orienterer kartet. Dette skapte noe forvirring, for det er ikke enkelt å lese et kart som ligger opp ned. Når vi i tillegg skal holde styr på kompasset, så må en holde tunga rett i munnen. Det er fort å tenke i feil rekkefølge.

Etter teorien var det meningen å dra til Langefonn for å praktisere. Nå har det kommet en del snø i Rjukanfjella de siste dagene, så det ble endring i planene. Vi tok heller Krossobanen opp til Gvepseborg, og orienterte oss derfra opp til Verdens Ende. 

Vi stoppet flere ganger på veien opp for å ta ut ny kompasskurs, og for å se om vi fant punktene vi så på kartet. Vi lærte også at det lønner seg å ha nye kart. Vi passerte en vei som kun var tegnet i på de nyeste kartene, og det var et godt punkt å forholde seg til. På de eldre kartene var det ikke fullt så lett å finne den rette hytta. 

På vår vei ned igjen fra Verdens Ende testet vi ut hvordan det ville være å gå i tåke. Vi sendte hverandre framover med instrukser på å holde korrekt retning. Dette er også en nyttig ting å trene på, for den dagen vi trenger det er det fort å glemme hvordan det skal gjøres.

Takk for et godt kurs Finn Arild! Nå skal vi praktisere!

Rena

 

     
 

Publisert 05. oktober 2008 kl. 17:30