Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


 

 

 B - ukas arbeid 14.-15. og 21.-22. november 2009

 
 For å se flere bilder:

Klikk her...

Heidi Therese Gollner m/Nami og Rena Aadalen m/Fame gjennomførte B - ukas arbeid over to helger i november. Det ble et kurs som dekket alt fra spor med oppsøk til meldinger og teigsøk. Været dekket også det meste fra sludd og regn til sol.

Første helgen var viet til spor, sporoppsøk langs vei, sporoppsøk fra gjenstand og sporoppsøk fra bil. Vi fikk også testet hvordan det er å "dele" et spor. Tre hunder vekslet på å følge samme spor, og det er utrolig motiverende for hundene. En annen variant var forfølgelsespor etter to sporlegger som gikk sammen for så skille lag før de møttes igjen og nok en gang skilte lag - spennende! På søndag ble det tid til teigsøk, noe som var en ny erfaring for de aller fleste av oss som deltok på kurset. Hundene gjorde jobben sin, men de var nok til tider litt usikre på hva de egentlig drev med. Jeg tror Heidi var den som lærte mest av dette søket. Hennes figurant satt høyt oppe i et tre, og sekken hadde hun satt fra seg ved stammen. Ikke lett å være hund som skal fortelle at både sekk og figurant er på samme sted. Godt jobba Heidi!

Andre helgen hadde vi en øvelse på lørdag. Det var plassert ut to figuranter, og terrenget ble delt i fem teiger. Rena ble satt til å være operativ leder, og skulle styre KO med teigdeling og loggføring. Heidi og Nami fikk trimmet seg godt. Det var et vanskelig terreng, hvor alt så helt likt ut - uansett hvor en snudde seg. All ære til ekvipasjene som kom i mål med æren i behold. 

Søndag var det prøver og de endte med at Rena og Fame fikk bestått på rundering, og må konte i spor. Heidi og Nami hadde ikke truffet helt på dagsformen, og skal i nær framtid konte i begge øvelser. 

En stor takk til instruktørene for et flott kurs!

 
 

Publisert 23. november 2009 kl. 18:40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free counter and web stats