Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


 Hovedkurs ettersøkning Sør-Norge 1. - 8. august 2009

 

 

Lyst til å se bilder?

Klikk her...

For første gang i min NRH-historie var jeg påmeldt et hovedkurs. Meningen var at flere fra Rjukan lag skulle delta, men det endte opp med at jeg reiste alene. 

Et hovedkurs er liksom litt mer alvorlig enn "vanlige" treningssamlinger. - Det var ikke mye annerledes enn andre ukeskurs/samlinger jeg har deltatt på. Vi ble vekt tidlig av hunder som bjeffet og eiere som ikke klarte å holde tidene for lufting av hund. Vi våknet av at folk som hadde kost seg utover kvelden/natten skrålte og slamret med dører når de gikk for å legge seg. Været var variert med både sol og regn. Terrenget var variert, med både furuskog, myrdrag og kratt. Folk som kjente hverandre fra tidligere "klikket" seg sammen, og det var vanskelig å finne en tilhørlighet når jeg kom alene. Heldigvis traff jeg folk der som jeg kjente fra tidligere, og det gjorde det lettere å komme inn i gruppene. 

Laget jeg kom på var stort - 12 ekvipasjer! Vi hadde en instruktør og to instruktørelever som skulle holde oss i sving. Første dagen var vi samlet sånn at instruktøren skulle kunne danne seg en formening om nivået vi var på, og hva vi kunne trenge å trene på i løpet av uken. Resten av uken var vi fordelt på de to elevene, og det fungerte kjempefint! 

Jeg tror alle hadde mest lyst til å trene rundering, og det er jo forståelig. Felt og spor kan jo trenes uten å ha mange figuranter. Alle på laget vårt hadde en fin progresjon i løpet av uken, og jeg tror alle følte at de hadde fått med seg ny lærdom som kan brukes videre. Selvsagt er det ikke alt en er enig med instruktørene om, det er tross alt hundeieren som kjenner hunden best, men dette løste seg fint for alle. Det er jo sunt med en liten diskusjon om hvordan treningen best kan gjennomføres. 

En stor takk til laget som stilte som figuranter hele uken, det blir ingen rundering uten dem! Til instruktør og elever som tålmodig hørte på alle forklaringer og bortforklaringer, det er utrolig hvordan dere holder ut!

Rena 

 
   Publisert 09. august 2009 kl. 14:55  
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free counter and web stats