Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


 Ruinsøk i Numedal 10. juni 2009Fredag 10. juli 2009 dro Astri Hauge, Heidi Therese Gollner og Rena Aadalen til Lampeland for å trene ruinsøk. Det ble en spennende kveld med mange utfordringer for både hund og fører (kanskje mest for fører).

Området hvor vi skulle søke var bortimot enormt, og det var utallige gjemmesteder. Det var ikke mange hunder som hadde funn på samme sted. Alle hunden fikk 3 figuranter hver, og alle gjorde 3 funn. Hundene fra Tinn gjorde en god figur i miljøet, og det var tydelig å se at dette har de gjort før. Det var vel ingen av dem som vegret seg for noen hindringer. 

Det var veldig lite bevegelse i lufta denne kvelden, så hundene fikk lite hjelp fra vinden. Dette var både en fordel og en ulempe. En fordel ved at ferten ble liggende "riktig" i forhold til plassering av figurant, en ulempe ved at hunden måtte tett på for å få tak i ferten. 

Heidi og Nami var første par ut, og gjorde et godt søk. Allerede før de startet viste Nami at hun visste hvor figuranten var, og det stemte perfekt. Andre figurant, i en haug med stålskrap, var heller ingen stor utfordring, men den siste måtte hun jobbe lenge med for å klare å lokalisere den. Siden hun ikke er veldig trenet på figuranter i høyden fikk hun litt hjelp ved at figuranten hang litt nedover. Dette var også nødvendig i og med Heidi valgte å bruke løsbitt for å være sikker på at Nami ikke valgte å melde på for lang avstand. 

Andre par ut var Rena og Fame. Disse gjorde også et godt søk, og fikk som Heidi og Nami en figurant i høyden. Første figurant ble funnet fort av Fame, men det tok litt tid før Rena klarte å komme etter. Det er ikke lett å følge etter blant bilvrak og stålskrap - tenker nok hun tar med påvisningsline senere. Andre figurant satt i en lukket container, men i kjent stil åpnet Fame døren for å komme helt inn. Siste figurant tok lang tid å lokalisere. Fame meldte flere ganger, men Rena klarte ikke å se nøyaktig hvor hun meldte. Med god hjelp fra de andre fant hun til slutt figuranten i en krankurv.

Siste par ut var Astri og Chera. Disse gjorde et langt søk, jeg tror de brukte bortimot 1,5 timer. Etter bjeffingen til Chera å bedømme var det figuranter overalt, men heldigvis klarer Astri å skille på frustrasjon og melding. Siden jeg satt figurant fikk jeg ikke med hele søket hennes, men jeg vet at de jobbet skikkelig godt for å lokalisere. Et høydepunkt var når Chera hadde funnet meg, og Astri forteller henne at "her er det ikke plass til noen figurant". Stol på hunden din Astri! Det var godt å se at selv Astri, med hennes erfaring, også trenge litt hjelp underveis. Dette sier vel også noe om vanskeligheten av søkene våre. 

En kjempefin treningskveld som jeg håper vi kan gjenta. Tusen takk til Numedal og Midtre Hallingdal lag for at vi fikk lov til å være med dem denne kvelden.

Flere bilder kan du se her... 

 

Publisert 11. juli 2009 kl. 19:45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free counter and web stats