Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


                                 Vinterkurs i Rjukanfjella helg 2                      Vinterkurs helg 1 her

Helg to av vinterkurset foregikk i helgen torsdag 10 til søndag 13 februar 2005. Dette var skjebnehelg for de tre ekvipasjene som jobbet for en B godkjenning, Evy Christensen m/ Bono, Rune Håheimsnes m/ Anton og Tommy Listøl m/ Figo. Selv om deltagerne viste stor innsats, ble det beklagelig vis ingen godkjenning denne helgen.

Denne helgen møtte det også flere til treningslag på A nivå. Kurset bestod av til sammen 20 ekvipasjer. Man fikk trent på parallellsøk, ukjente oppgaver, dypt begravde figuranter, forstyrrelser og søk langs skiløyper med skuter.

Helgen fikk en uventet avslutning med melding kl 15:06 på søndag 13 februar, om snøras på Gaustatoppen. En person hadde blitt tatt av ras og ført nedover fjellsiden. Personen hadde selv klart å komme seg ut av raset, men etter ønske fra politiet dro tre godkjente ekvipasjer fra kurset til stedet for å søke etter eventuelle flere som kunne ha blitt tatt av skredet.

De som holder på i dette gamet, vet at minuttene teller ved snøras, og vi i Rjukan lag fikk ikke sagt farvel og takke for en kjempe helg på en skikkelig måte, før vi i hu og hast dro av gårde til Gaustatoppen. Vi beklager dette, men håper og tror at alle har forståelse for at helgen sluttet brått.

 
.

Jan Frydenberg

 

 
   
  Startside      Vinterkurs 2005 helg 1