Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


Svenskehelger

* 2001 Langefonn

* 2002 Borås

* 2003 Langefonn

* 2003 Borås

* 2004 Langefonn

* 2004 Borås

* 2005 Göteborg

* 2006 Langefonn

* 2006 Göteborg

* 2007 Småroi

* 2007 Vårgårda

* 2008 Fyrieggen
* 2008 Vårgårda

* 2009 Langefonn

 

Svenskehelg på Langefonn10 -13 mars 2005

Helgen 10 til 13 mars 2005 var vi i gang igjen, svenskene fra Boråsgjengen skulle samles med folket fra Rjukan lag for å avholde Svenskehelg på Langefonn ved foten av Gaustatoppen. De var 7 fra Boråsgjengen og vi var 8 fra Rjukan lag som sammen skulle ha fire flotte dager sammen.

Formålet med samlingen var å gi svenskene en smak på hva vinterekvipasjer må kunne beherske og få hundene til å påvise figurant nøyere ved at de kun igjennom nøyaktighet finner figurant under snøen og igjennom det får belønning. Dette er noe man kan ta med seg tilbake til Sverige og få full uttelling i søk etter mennesker i ruinene.

 

Torsdag

Torsdag er innkjøpsdag og forberedningsdag, alt fra mat og drikke til funn av felt til å trene i skal ordnes

 

Fredag

Dette er første treningsdag. Det vil si at man skal opparbeide feltene ved å grave opp snøgravene som skal benyttes til å trene på snøras. Dette er en flere timers jobb før selve treningen kan starte. I forhold til torsdagen så var det "godt med vær" på fredagen. Vi fikk virkelig føle på hva vinterfjellet kan by på av vind og snødriv. Dagen startet allikevel noe annerledes, ved at vi fikk være med Gaustabanen og opp til Gaustatoppen på 1883 m.o.h. 

Klikk på Fredag for å se flere bilder

 

Lørdag

Før lunsj så var det trening i feltene. Vi var delt i to lag, et lag hvor de som ikke hadde vært på snø var og et lag for de som hadde vært på snø tidligere. Etter lunsj så var det en øvelse for svenskene, hvor forutsetningen var å finne to personer innenfor et gitt område rundt Langefonn - Heddersvann. Personene som var "savnet" var Marit Våle og Maryan Jore og de måtte taes hånd om etter at de var skadet. Denne dagen bød på godt vær, god sikt og god temperatur.

Klikk på Lørdag for å se flere bilder

 

Søndag

Dette er den store "nedturdagen". Dagen hvor vi skal bryte opp og skille lag. Fire dager med hundetrening og masse sosialt samvær er over. Før vi sier farvel og vi sees igjen gjennomførte vi en todelt treningsøkt. En del var tradisjonelt søk på snøgraver og en del var søk fra snøskuter. Den siste delen er en spesialitet vi i Rjukan lag har utviklet og trent seriøst på de siste årene. Det er en meget resurs besparende metode for søk etter savnede mennesker på fjellet. Hundens evne til å fange opp menneskefert kan brukes i mye lengre tid på denne måten, enn ved å bruke ski eller sende hunden ut på søk for egen maskin.

Også denne dagen bød på en utfordring når det gjaldt været, det var godt med vær :-) 

Klikk på Søndag for å se flere bilder