Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss

 

Trening med Finn-Arild & Loke

Trening er så mangt, for en erfaren hund, er utfordringer og variasjon på både det kjente og det ukjente, det som bringer deg videre. For en valp er nesten alt trening. Alt skal jo læres, så alt fra sosialisering, miljøforandringer, lydighet, spor, overvær, være alene, ligge i bur, ja stort sett alt en valp opplever er nytt og gir en eller annen form for læring.

Denne siden er ikke ment til å være en metodenøkkel for andre i temaet hundetrening, men heller en treningsdagbok med muligheter for refleksjon på hva man gjør og har gjort og hvor man skal. Målet er å få frem en godkjent redningshund. Siden vil bli oppdatert på emner etter hvert som de oppleves, skrider frem, oppleves og læres.

 
     
     
Valpeperioden

                                                Unghund

Nå er hunden blitt ca 5 mnd, den har eller har hatt sin første kjønnsmodning. Hunder har flere, en fysisk og  en psykisk kjønnsmodning. Det er på tide å kalle dem en unghund i stede for valp. Grensegangen er glidende og det er viktig å huske på at de fortsatt er småindivider i alt for store kropper. Den type trening man gjorde i valpeperioden fortsetter man med i unghundperioden, for å fortsette den gode grunnlaget mot voksen hund.

 
       
   
  * Lokes første lavinetrening, 15 januar 2007 * Oppsummering september - desember, 17 desember 2006  
       
     
  * Trening på Amonia, 14 september 2006    
 

Fremover vil jeg legge ut info om utvikling på bloggen under

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
  Hit Counter