Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


         

Svenskehelger

* 2001 Langefonn

* 2002 Borås

* 2003 Langefonn

* 2003 Borås

* 2004 Langefonn

* 2004 Borås

* 2005 Langefonn

* 2005 Göteborg

* 2006 Langefonn

* 2006 Göteborg

* 2007 Vårgårda

* 2008 Fyrieggen
* 2008 Vårgårda

* 2009 Langfonn

 

Som en perle ved porten til Hardangervidda ligger Småroi høyfjellstue. Stedet var utgangspunktet for årets Svenskehelg i Rjukan lag. I 17 år har vi drevet med erfaringsutveksling mellom landene. Lavinetrening i Norge og ruintrening i Sverige. Formålet er å gi hundene erfaring på å finne skjulte figuranter og ved I lavinetreningen må hundene være nøye i lokalisering for å finne figuranten og selve markeringen gjøres ved at hundene graver seg ned i snøen og inn til de som ligger der. Dette er til hjelp når man skal få en hund til å finne og lokalisere et menneske i ruiner.

I den senere tid har Rjukan lag har vanligvis hatt disse samlingene på Langefonn, ved foten av Gaustatoppen, men i år var vi på Småroi høyfjellstue. Vi var til sammen 10 stykker som fikk oppleve den beste helgen laget har hatt på mange år. Været var ikke mindre enn perfekt med sol og mange plussgrader og stedet hadde akkurat det vi trengte, plass til oss og hundene, treningsfelt i nærheten og som en bonus, en kjempeflott utsikt med solgang hele dagen.

Det er det hundefaglige som står i sentrum for samlingene, men det er et stort sosialt innslag her også. Man skal nyte været og pleie de gode forbindelsene man har mellom landene. Vi er gode på kombinasjonen, og det er en av nøkkelfaktorene for at vi har holdt på med dette i så mange år. På bakgrunn av erfaringene vi gjorde oss fra Småroi i år vil laget forsøke å legge tre av våres faste arrangementer, vintersamling, Svenskehelg og treningssamling for A-ekvipasjer, til stedet.

Neste Svenskehelg med lavinetrening er satt til 10-13 april 2008. Under ser man bilder fra samlingen.  Klikk her for å se en rottis som er klar for å jobbe.

 

Småroi høgfjellstue

 

 

Publisert 15 april 2007 kl 23:39