Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss

 

Svenskehelger

* 2001 Langefonn

* 2002 Borås

* 2003 Langefonn

* 2003 Borås

* 2004 Langefonn

* 2004 Borås

* 2005 Langefonn

* 2005 Göteborg

* 2007 Småroi

* 2007 Vårgårda

* 2008 Fyrieggen
* 2008 Vårgårda

* 2009 Langefonn

 

I 1990 startet en tradisjon som har holdt seg helt frem til i dag. Rjukan lag reiser til Sverige for å trene i ruiner sammen med representanter fra det svenske redningsverket og de kommer til oss i vinterhalvåret for å trene lavine.

Tradisjonen har gitt Rjukan lag mye, og sannsynligvis er følelsen gjensidig siden man i år arrangerer den 16. svenskehelgen. Vi har dratt til forskjellige steder i Sverige for å trene; Rosersberg i Stockholm, ruinanleggene i Skøvde og i Borås og til Redningsverkets anlegg i Gøteborg som er et bomberom som kan huse og forsyne 500 mennesker i mange måneder. De siste områdene var vi på besøk til i fjor og i år var vi tilbake.

Fra Rjukan lag dro i år Maryan Jore m/ Emmi, Merethe Stensby m/ Skip, Svein Nilsen og Rena Aadalen m/ Fame, Marit Våle m/ Sascha, Anita Riggenholdt m/ Zombro, Bjørn Tverberg m/ Max og Finn-Arild Bystrøm m/ Loke.

Dette året stilte både svenskene og laget med mange valper og unge hunder. Fra laget stilte Merethe, Maryan og Marit med erfarende hunder, vi andre stilte enten med valper eller hunder under utdanning. For valpene var miljøtreningen en viktig faktor. For de under utdanning og de erfarende hundene var søkene og funnene i varierende vanskelighetsgrad det som fenget. På fredagen trente vi i ruinstaden i Borås og på lørdag og søndag trente vi i bomberomanlegget utenfor Göteborg.

Nok en gang ble dette en kjempehelg for både hunder og førere. Masse erfaringer ble gjort som både sommer og vinterekvipasjene skal dra nytte av i arbeidet videre mot en godkjenning. Ny svenskehelg i Norge er satt til 22-25 mars 2007 på Langefonn. Under kan man se bilder fra årets svenskehelg.

 
 

Ruinstaden i Borås