Rjukan lag -

Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


Lag 3 - Erik Gunnerud - Marumsrudåsen

Lag 1 - Margit Gaara

Lag 2 - Hanne Henden

Lag 4 - Astri Hauge

Ekvipasjer på lag 3 var: Elin Strand m/dobermann Kinto, Karina Maassén m/blanding Ramses, Finn Smørvik m/riesenschnauzer Steffi, Hilde Sommer m/aussie Nana, Rena Aadalen m/schaefer Fame og instruktør Erik Gunnerud m/schaefer Buddy.

Laget fikk tildelt område på Marumsrudåsen, og det ble en strevsom tur opp dit. Et jordskred hadde sperret veien, og en av bilene satte seg fast under forsøket på å passere. Etter 20 minutter graving var kolonnen i gang igjen, og vi kom oss til slutt opp.

Alle på laget hadde ønsker om å rundere, så hele helgen ble viet til denne øvelsen. Vi startet på lørdag med å leke med hver enkelt hund. Dette gav instruktør Erik en pekepinne om hvordan han skulle legge opp videre trening, og det gav hver enkelt ekvipasje en påminnelse om hvor viktig lek er i denne øvelsen.

På lørdag rakk vi, i tillegg til en økt med lek, to økter med rundering. Alle ekvipasjene fikk 6-7 slag i runderingsløypa, og alle hundene økte i tempo og intensitet utover dagen.

På søndag fulgte vi opp der vi slapp på lørdag. Alle hundene viste at de husket hva som var gjort på lørdag, men i andre økt ville ikke Nana lenger. Hun gikk tregere, og stoppet nesten opp. Jeg tror alle var litt forundret over dette, siden hun gikk så bra på lørdag.
Kinto ble sendt ut på mange tomslag, og dalte nok litt underveis, men han økte fort når han fikk et funn. Her må det nok flere funn til, og en lett blanding av funn og tomslag.
Ramses må vel kunne sies å løpe uten bremser, jeg har fremdeles en kul i hodet etter et hardt møte med skallen hans. når han ikke rakk å stoppe helt. Han hadde stor fart ut, men sliter litt med at han vil være hos figuranten. Regner med at dette forsvinner fort, bare han får mer erfaring.
Steffi har et høyt tempo, men er ikke så glad i å leke med figurantene. Hun ville helst ha godbit, men det er jo lek som etter hvert vil holde tempoet hennes oppe. Regner med at Finn vil trene mer på dette framover.
Fame økte i intensitet og fart for hvert slag hun gikk. Etter hvert hadde hun stor fart inn til midtlinjen etter påvisning også. Og hun viste stor interesser for hva som måtte være på den andre siden av midtlinjen. Her er det bare å fylle på med lek framover.
Buddy gikk vel mest på erfaring. En dreven og godt trent hund som viste hvordan en rundering skal gjennomføres. Det er et flott syn med en så godt trenet hund.

Mitt inntrykk etter helgen var at alle dro hjem med mye nytt faglig påfyll, og nye ideer til treningen framover.

Se bilder fra laget her...

Hilsen Rena

 
 

Publisert 17. juni 2008 kl. 23:35