Rjukan lag -

Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


Snøscooter trening, 17. februar

 

Etter at Bjørn Tverberg hadde en gjennomgang om hvordan man skifter reim og plugger på lagets snøscooter, var det klart for praktisk kjøring. Dette er en del av den obligatoriske opplæringen for å kunne kjøre lagets scooter. Vi må ha både en gjennomgang og kjøretrening på den nye firetakteren. Den er riktig nok ikke ny i år, men ble ikke mye brukt i fjor. Ettersom deler og reparasjon koster mye ved feil bruk, har styret vedtatt at alle som skal kjøre lagsscooteren må gjennom dette. I fjor måtte vi koste på scooteren flere tusen kroner pga at vi ikke visste helt hvordan vi skulle kjøre den, da blir det dyrt for laget..

Vi var kun tre stk i fra laget som dro til Marumsrudåsen for å kjøre snøscooter. Disse var Astri Hauge, Bjørn Tverberg og Marit Våle. Vi hadde for anledningen fått lånt med oss to andre scootere, slik at vi hadde en hver. Vi byttet på å kjøre lagsscooteren og fikk prøvd den i ulike terreng. Det kunne vært løsere snø enn det det var den dagen, slik at vi måtte båret og slitt mer enn det vi gjorde, men det er jo det vi lærer av! - Å kjøre oss fast og grave seg fram igjen! Vi kan konkludere med at lagets scooter er en tung scooter som man ikke begynner å løfte på dersom man sitter fast. Her må man fram med spaden, og ha litt kunnskap på hvordan man skal komme seg løs. Laget er heldig som har Bjørn, som har kjørt en del scooter fra før av, som kan veilede når man står der og ikke kommer lenger!!

En firetaktsscooter har litt andre kjøreegenskaper enn den gamle totakteren, og må behandles annerledes. Den kan på en måte sammenlignes med en bil som kan gå på tomgang f.eks. Det er mange ting å tenke på her hvis vi skal kjøre denne scooteren riktig.

Det ble en kjempe fin scootertur med fint vær og mye scooter kjøring!! 

Hilsen Marit Våle

 

 
 

 
 
Publisert 03. mars 2008 kl 20:15