Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss

 
 

Rjukan lag har mistet en redningshund

 
 
  

Det er med tungt hjerte når Rjukan lag meddeler at Redningshunden Thelma brått døde fredag 27 oktober 2006. Dødsårsaken antas med rimelig stor sikkerhet å være hjertestans på grunn av påkjenninger rundt en magedreining. Thelma var hunden til Astri Hauge, og de var godkjent og regodkjent på både vinter og  ruin.

 

Thelma var ung en Flatcoated retteriver når hun ved en tilfeldighet kom til Astri Hauge som arvtager etter Flatt'en Sokerates. Thelma var de siste månedene ikke på tjenestelista blant annet på grunn av to korsbåndskader som først kom i det ene kneet i bakbenet og så i det andre når det første var leget.

 

Som den eneste hundeføreren i Rjukan lag har Astri Hauge vært i utlandet på oppdrag med sine hunder. Det er flere deltagere i den internasjonale innsatsgruppen, NORSAR, men Astri  Hauge har deltatt på to jordskjelvoperasjoner. Den første var i Tyrkia i 1999 sammen med Sokerates, den neste var i Bam i Iran etter jordskjelvet den 2. juledag 2003, med Thelma. I tillegg til dette kommer diverse uttrykninger til snøskred.

 

Thelma var lagets tante og, spøkefullt men allikevel sant, fylte hun en rolle som leder i oppvekstutvalget. Hun var enestående ovenfor andre hunder og da spesielt ovenfor valper. Thelma var en fremragende hund på mange måter. Hun var en god arbeidshund, kollega, venn og som nevnt ovenfor en god oppdrager for andre hunder.

 

For oss som jobber med hunder, blir disse firbeinte vennene mer enn et familiemedlem. Vi opplever situasjoner med våre hunder som ingen andre opplever. Noen har bidratt til å redde liv, man går igjennom et omfattende treningsopplegg som strekker seg over år. I tillegg blir man blir satt til å ordne opp i situasjoner på redningsaksjoner som gjør at man får mer enn et eier/hund forhold.

 

I dag føler vi med Astri Hauge som har mistet, et familiemedlem, kollega, og en veldig god venn.

 

skrevet 28.10.06

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slik vi husker Thelma, Klar for jobb!

Hengiven og livsgladhund... og eier. Det er noe med at hund og eier ligner på hverandre

Gruppebilde av NORSAR deltagrene etter jordskjelvet i Bam i Iran 2003

Svenskehelg Langefonn 2002

På vei hjem fra Iran, etter innsats i jordskjelvet 2. juledag 2003. Hundene var helter og alle fikk egne seter, også Thelma

Funn!

Thelma i søk sammen med Astri Hauge under snøskredet på Vierli vinteren 2006

Thelma i søk sammen med Astri Hauge under snøskredet på Vierli vinteren 2006

Thelma i søk sammen med Astri Hauge under snøskredet på Vierli vinteren 2006

Thelma i søk sammen med Astri Hauge under snøskredet på Vierli vinteren 2006

Rjukan lag på søk i snøskred på Vierli vinteren 2006. T.v. Marit Våle m/ Sacha, Astri Hauge m/ Thelma og Kjell Kålås m/ Jacko