Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss

 

Tilbake til hovedsiden; Trening med Finn-Arild & Loke

 
 

Miljøtrening

Miljøtrening på Amonia, 14 september 2006

Direktør avdelingen på Amonia

 

Dette innslaget gjenspeiler et klart skille i Lokes hverdag. Jeg går fra å ikke la han gå i trapper til å introdusere dette. Jeg vet ikke om det har noe å si, men det henger igjen fra forrige valpeperiode jeg opplevde, med at valper ikke skulle gå i trapper på grunn av fare for trigging av AD.

 

Torsdag 14 september fikk vi muligheten til å trene på en av de største innlandsfergene i Nord-Europa. Amonia er en ærverdig dampferge, og som sin storebror, Storegut er to gjenværende ferger som ligger på Tinnsjøen i Tinn kommune. De har ikke vært i ordinær drift siden tidlig på 90 tallet. Ferga byr på en rekke utfordringer, hvor man kan bevege seg i trapper, ganger, mørkerom, trange rom fra topp til bunn av båten.

 

Man ferdes selvfølgelig med storrespekt når man er i et slikt miljø, men miljøet den båten kunne tilby var utrolig spendende og utfordrende for både hund og fører. Jeg kan med hånden på hjerte si at Loke ikke er spesielt redd for ting, men jeg merker at han er i en overgangsfase eller en kjønnsmodningsperiode. Han er litt mer skvetten. Det er vanlig at hunder blir litt skvettene i slike overgangsperioder, men det er bare å gi de litt tid så kommer de tilbake til det normale.

 

De utvendige trappene på Amonia bød på noe problemer, de var veldig bratte. Og som de barnene de er tenker ikke hunder på konsekvenser. Opp går bra, men de tenker ikke på at de skal ned igjen. Og når vi skulle det, stoppet det opp. Ikke tale om at vi skulle gå ned igjen nei. Første trinnet gikk greit, men vi stod i sikkert 20 min uten at han ville gå ned resten av trappa. Det ideelle her hadde vært å bruke den tiden man måtte for at hunden selv skulle finne ut at han måtte gå ned trappa, men det hadde jeg ikke tid til. Klokken ble nesten 19:30 og jeg hadde med meg 5 år gamle Frida og det var over leggetid.

 

Det endte med at jeg måtte bære Loke ned første avsats, mens ned fra den andre gikk uten hjelp. Jaja her har vi litt å trene på. Ut fra bildene ser man at trappa er bratt og selv for enkelte mennesker ville man foretrukket å gå baklengs ned trappa.

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
.