Startside

Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


Ettersøkningshund

En ettersøkningshund er opplært til å finne mennesker på barmark og blir derfor også omtalt som "sommerhund". Utdannelsen tar normalt to til tre år.

Sammen med føreren avsøker hunden bestemte områder under en redningsaksjon, eller følger spor fra kjente oppholdssteder der den savnede har vært. Hunden skal melde fra til hundefører med bringkobbel eller standhals når den finner personer eller gjenstander.

Hundeføreren er opplært i å legge forholdene til rette under søket slik at man kan utnytte hundens luktesans best mulig. I treningen øver man på praktisk søk i tillegg til øvelsene rundering, sporsøk og feltsøk. Dette er disipliner som ligger til grunn for godkjenning og som er basis for det praktiske søksarbeidet.

Ettersøkningsekvipasjer fra Norske Redningshunder deltar årlig på ca 150 – 180 aksjoner på landsbasis i søk etter savnede.

Les Rjukan lag sin hundefører, Maryan Jore om hennes betraktninger om det å bli godkjent hundefører for en ettersøkningshund og hva som kreves for å bli en godkjent ekvipasje.