Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


 

1983

 


 Den spede begynnelse 1976
Jubileumsåret 2008
Jubileumsfeiringen 

 

   
Selv om Rjukan lag ikke ble formelt stiftet før 12. september 1983 betyr ikke det at det ikke var aktivitet før stiftelsen. Flere hundeeiere på Rjukan var direktemedlemmer til Norske Lavinehunder, og det var disse som ønsket å bli et selvstendig lag når muligheten til dette åpnet seg. Stiftelsesdokumentet kan dere lese her...

Lagets første formann ble Ingar Solberg, sekretær ble Hjørdis Sæther og kasserer Astri Hauge. Dette styret satt fram til lagets første ordinære årsmøte 3. februar 1984. Fra årsberetningen for 1983 kan vi lese at det ble arrangert flere treningssamlinger for medlemmene. Et C/B-kurs var planlagt, men måtte avlyses pga sviktende påmelding. Det ble isteden arrangert en treningssamling på Hukebu hvor Jan Kristiansen var instruktør.

På bildet over ser dere noen av Rjukan lags første ekvipasjer. Bildet er tatt av Ottar Lien under en vinterøvelse i 1984. Dere ser i midten Rjukan lags første A-godkjente lavinehund Sampo med eier Jan Erik "Jeffy" Fjellstad, til venstre sitter Othello med eier Jan Frydenberg og til høyre sitter Tanja med eier Astri Hauge. Den gangen sto også B-ekvipasjene på tjenestelista, og kunne bli kalt ut til aksjoner på lik linje med A-ekvipasjene.

Rjukan lag hadde følgende ekvipasjer i 1983:

A-godkjent lavine Jan Erik Fjellstad m/Sampo
B-godkjent lavine Jan Frydenberg m/Othello
  Astri Hauge m/Tanja
  Dag Longum m/Harry (ikke beredskap)
  Jan Løsnæss m/Tass
C-godkjent lavine Hjørdis Sæther m/Tarzan

Rena

 
 

Publisert 16. februar 2008 kl. 14:05