Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


2008 - en milepæl i vår historie

Den spede begynnelse 1976
Rjukan lags første år 1983
Jubileumsfeiringen
 

Rjukan var tidlig ute når det gjaldt å bruke hunder i redningstjenesten. Rjukanmannen Kåre Engebretsen var med på å starte Foreningen Norske Lavinehunder i 1956. I starten var alle medlemmer direkte under et sentralt styre, men i 1983 ble det gjort en endring i organiseringen av foreningen. Landet ble delt inn i distrikter, og det ble åpnet for å starte lokale lag. Rjukan var et av de første lokale lag som ble stiftet.

I 1992 skiftet foreningen navn til Norske Redningshunder.

Rjukan lag har gjennom årene hatt en rekke godkjente ekvipasjer, både lavine, ettersøkning og ruin. Våre ekvipasjer har vært mye brukt, bl.a. reiste Astri med Thelma til Bam i Iran. I dag har vi 3 godkjente ekvipasjer i laget, men mange satser hardt for å få en godkjenning i løpet av de neste årene.

Rjukan lag har arrangert en lang rekke kurs og prøver, og har vært kjent for å få til gode arrangementer med god stemning. Vi er også stolte av at vi i 17 år har hatt et godt samarbeid med flere hundeførere i det svenske redningsverket. Svenske hundeførere kommer til Rjukan for å få opplæring i søk i snøskred, og vi reiser til Sverige for å få opplæring i ruinsøk. Dette har kanskje gitt oss et fortrinn når det kommer til utdanning av ruinsøkshunder.

Rjukan lag er, og har stort sett vært, alene om å tilby organisert hundetrening i Tinn. Vi har derfor med oss mange medlemmer som ikke har som mål å godkjenne noen redningshund. Disse medlemmene er et viktig tilskudd til det sosiale i foreningen, og de gir oss mange a-ha opplevelser når det kommer til å tenke litt annerledes om hundehold. De gir oss også noen utfordringer når det gjelder å trene hunderaser som ikke er typiske brukshundraser. Vi er stolte av å kunne si at Rjukan lag har Norges første godkjente Berner Sennen. Sascha er godkjent lavinehund, og hun har vært godkjent ruinsøkshund.

Rjukan lag hadde pr 31/12-07 25 medlemmer, og er en aktiv 25-åring. Vi ser fram til å feire oss selv, og vil prøve så godt vi kan å gjøre oss mer synlige i kommunen i årene som kommer.

Gratulerer med jubileet!

Rena

 
  Jan Frydenberg m/Pan, Astri Hauge m/Rami og Tore Varnes m/Miro  
 
På bildet, som jeg gjetter er fra 1989 ser dere
Jan Frydenberg m/Pan, Astri Hauge m/Rami og Tore Varnes m/Miro

Publisert 05 januar 2008, kl 17:30