Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt ossVi setter spor etter oss i Sverige
;-)

 

 

 

 

 

 Svenskehelger

* 2001 Langefonn

* 2002 Borås

* 2003 Langefonn

* 2003 Borås

* 2004 Langefonn

* 2004 Borås

* 2005 Langefonn

* 2005 Göteborg

* 2006 Langefonn

* 2006 Göteborg

* 2007 Småroi

* 2007 Vårgårda 

* 2008 Fyrieggen  

* 2008 Vårgårda 

* 2009 Langefonn 

 

 

Torsdag 1. oktober var vi 5 spente personer som satte kursen mot Sverige og Borås. Astri Hauge m/Chera, Astrid Ulleren m/Twin, Heidi Therese Gollner m/Nami, Cintia Gollner og Rena Aadalen m/Fame har alle vært med på dette tidligere og hadde til dels store forventinger til hva som ventet oss når vi etter en lang kjøretur kom fram. Innlosjering på Borås Vandrerhjem var en positiv opplevelse, det eneste som kunne dra noe ned her var forbudet mot å ha med hundene inn på rommet. 

Vel framme ble vi forelagt planene for helgen. Fredag skulle tilbringes på Guttasjøen med søk på ustabile og glatte underlag. Lørdag ble det å kjøre til Alingsås og det store steinbruddet der, og søndag var det tilbake til Guttasjøen for å søke i mørke bygg, samt at hundene skulle heises en etasje opp.

Guttasjøen ser ved første øyekast ikke ut til å gi de helt store utfordringene når det gjelder underlag, men det er lett å la seg lure. Ustabile paller, skrå bussgulv og bilpansere er ikke lett å gå på. Alle hundene tok seg fram, men noen brukte lengre tid enn andre. Vi så også at hundene tok seg fram, men ikke ville ta belønningen som ble tilbudt. Det sier litt om hvor berørte de faktisk var i det vi ser på som enkle underlag.

Rasmassene som ligger i steinbruddet i Alingsås gir derimot ingen tvil om at det er et vanskelig underlag. Det er jo vanskelig for oss på to også. Her kan det faktisk være en utfordring bare å få hundene til å gå i massene. Når regnet i tillegg øste ned hele dagen ble det sleipt på steinen. Været satte nok en liten stopper for hva vi kunne fått ut av denne dagen, men jeg tror allikevel at hundene våre hadde fått nok.

Søndag ble vi presentert for nye utfordringer ved at hundene skulle ta seg fram i stummende mørke. De tok det pent og rolig, men alle løste oppgavene sine. Siste post var heising av hund. Jeg må si jeg er imponert over hva disse hundene våre finner seg i. 

Et gjennomgangstema denne helgen var håndtering av hundene mens de er i søk. Vi må nok legge mer vekt på at hundene skal få hjelp til å komme seg fram uten å slutte å søke. Jeg tror alle hundene besto dette denne helgen.

En stor takk til Madde, Kenny, Christian, Lena, Carina, og Camilla!


Guttasjön

 
For å se bilder fra turen kan du klikke her...
 
 

Publisert 07.oktober 2009 kl. 21:30