Rjukan lag - Samøvelse, skred, påsken 2007

Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


 

Samøvelse påsken 2007

 
 

Oslo Rødekors hjelpekorps var arrangører til en skredøvelse sammen med Norske Redningshunder, Rødekors og Luftforsvaret på Gaustablikk påsken 2007. En skredøvelse hvor alle parter er med gir mannskapene en god mulighet til å få trent opp i mot reelle oppdrag. Rjukan lag av Norske Redningshunder og Oslo Rødekors hjelpekorps har et nesten 20 års samarbeid på Gaustablikk rundt påskeberedskapen. Astri Hauge fra laget var operativ leder for hundeekvipasjene fra Norske Redningshunder under øvelsen. De andre hundeførerne var Teresia Ståland, Bjørg Kaasa, Kristin Larsen og Marit Våle

Det at man får mulighet til å bruke Luftforsvaret og deres Sea King i øvelser gir en ekstra spiss på utførelsen. Hjelp fra en Sea King gir gode muligheter for overflatesøk og rask transport av redningsmannskaper inn og ut fra et søksområde. I tillegg kan de frakte skredtatt til sykehus raskere enn all annen transport.

Tilbakemeldingene fra mannskapene som var med på øvelsen viste at dette både er nytting og lærerikt og er med på å heve kunnskaps- og erfaringsnivået til de involverte.

Les hva Telemarksavisa den 10.04.07 skrev om Samøvelsen

 
 

Det blåser orkan styrke under rotorbaldene til en SeaKing. 330 SQ annkommer gaustablikk

Operativ leder Astri Hauge informerer hundefører Bjørg Kaasa om oppgaven som skal sgjøres

Hundefører gjør seg klar for transport med helikopter

Søksområdet

Seakingen ankommer skredet og hundefører blir løftet ned

 
 
 

Publisert 12 april 2007 kl 13:10