Rjukan lag - Søksprøver i Gaustaområdet 8 april 2007

Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


 

                                    Søksprøver i Gaustaområdet

 
Søksprøver 2006

Rjukan lag arrangerte søksprøver for lavinehunder i Gaustaområdet 8 april 2007. Det kom ekvipasjer fra forskjellige steder i Sør-Norge, Eric og Nina Mills fra Etne, Mona Herjuaune fra Østfold, Trond Reiholm fra Grenland og Kjell Kålås fra Rjukan lag.Finn-Arild Bystrøm, t.v. Margit Gåra, Kjell Kålås m/ Jacko

For Rjukan lag sin del var dette en spesiell dag. Dersom Kjell Kålås klarer prøven setter han en rekord i lagets historie. Aldri på våre snart 25 år har en ekvipasje blitt godkjent og regodkjent i alt 4 ganger og stått så mange år på en tjenesteliste. Jacko som er hunden til Kjell er en erfaren og stødig hund som både laget og Kjell har hatt stor glede og nytte av.

Kravene for å bli en godkjent A-ekvipasje i Norske Redningshunder er store og det krever at både hund og fører har god forståelse og fokus på det som skal gjøres. Det å få en A-godkjenning betyr at man har overbevist dommere og instruktører igjennom flere år med trening og delkrav og prøver før man er i mål. Ingen består en A-godkjenning foruten å vise de rette kvalifikasjoner og evner til jobben. Er dommeren i tvilKjell Kålås m/ Jacko kommer den Norske Redningshunder til gode, ikke hundefører og et stryk er et faktum. Vi skal redde liv og de som blir godkjent skal holde et høyt nivå.

Kjell Kålås bestod prøven med god margin. Dette betyr at ekvipasjen etter at Jacko ble godkjent i to års alderen, har stått på tjenesteliste sammenhengende i 6 år for den frivillige redningstjenesten i Norge. Det skal nevnes at tjenestehunder ofte har et kortere liv en andre hunder. Dette fordi de blir brukt i all slags vær til alle årstider og bruker seg mye mer en "vanlige" familiehunder. Så det at en 10 åring går opp til prøve er et unntak i vår sammenheng. På grunn av Jackos alder må han fremover opp til søksprøve hvert år i stede for annethvert år.

Rjukan lag gratulerer Kjell og jacko med regodkjenningen, den var vel fortjent.

 
 

Publisert 8 april 2007 kl 20:30, endret 12 april 2007 kl 13:15