Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


 

Dette viser området vi søkte i under øvelsen.

                                          HØSTSAMLING PÅ SMÅROI 29-31/11-09

En flott og innholdsrik helg for hunder og førere. Dessverre var vi bare 4 ekvipasjer hele helgen, men var 6 på lørdagen.

Samlingen ble mer realistisk enn forventet. Etter et godt måltid fredag kveld, ringte politiet (Finn Arild!)  kl 21.00 og ønsket å sette i gang en leteaksjon etter 2 savnede dagsturister i Nordmannsslepa. De skulle ha hatt sitt utgangspunkt på Småroi (pussig!) Ute var det lett nedbør og tåkedotter. Vi skulle hatt en A godkjent ekvipasje med oss, men grunnet skade kunne vi bare stille med B- og C-godkjente; noe som ble akseptert.

Astri og Bjørn startet med å kjøre for å lete opp de savnedes bil - en Pajero (pussig!) Bilen ble omsider funnet i nærheten av ei hytte. Med bilen som utgangspunkt, ble 2 spor fulgt på omgang og ledet til slutt fram til ei mørklagt hytte og stengt dør. I tåkelagt mørke er det vanskelig å orientere seg, og det ble diskusjon om vi hadde vært v/hytta før eller om de savnede «plutselig» også hadde hund----? Da vi ikke fant spor ut fra hytta, greide hundefører Bjørn å avdekke 2 personer på en  benk under en presenning i hyttekroken. Klokka var 23 og der hadde Marit og Pajeroeier Anita sittet i 2 timer! Innspurten på leteaksjonen, opplevd fra « første rad» må ha vært ganske underholdende!

Resten av kvelden ble tilbrakt innendørs med våre «gjester».

Neste dag var det tjukk tåke. «Finværet» ble benyttet til karttrening, samt  å gå etter kompasskurs, med utsendt person som siktepunkt. Meget lærerikt!

Da tåka omsider lettet trente vi på  teigsøk. 2 personer var kjørt ut i området og hundefører hadde selv ansvar for å «angripe» teigen i forhold til vindretningen og søke aleine med hunden. (Nytt for  Twin og meg). Alle 6 ekvipasjene gjorde fine søk  med funn.

Søndag trente vi på lange overværssøk. Spennende å se på hvor langt hold de fikk ferten og hvor villige  de var til å løpe ut. Her var det snakk om flere hundre meters hold. Noe av utfordringen var også å melde på lang distanse (gi slipp på figuranten med go`sakene). Jeg tror alle ekvipasjene vokste med utfordringene og ser fram til nye samlinger.

Foruten det faglige, har vi det utrolig trivelig. Rikelig og god hjemmelaget mat  er også et pluss! Småroi er dessuten et ypperlig treningssted og hytta perfekt! Takk til dere alle som bidro til å lage en innholdsrik helg!

Hilsen Astrid Ulleren

Bilder fra samlingen kan du se her...   

Les mer om Småroi Høgfjellstove her...

 
     
 

Publisert 4. november 2010 kl. 19:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free counter and web stats